Συνεχής Ενημέρωση

Οι ιατροί της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», ενός από τα νοσοκομεία που δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο ασθενών της πανδημίας και ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, με επιβλέποντα τον Καθηγητή κο Συρίγο...

Ενώ τα περισσότερα παιδιά και έφηβοι που έχουν νοσήσει από COVID-19 αναρρώνουν πλήρως, μερικές φορές ο ιός μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις. Μία από αυτές  μπορεί να είναι η βλάβη του μυός της καρδιάς - και εάν μια καταπονημένη καρδιά...

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι υπάρχει αξιοσημείωτη μείωση των περιστατικών της εποχικής γρίπης.

Ήταν αναμενόμενο λοιπόν να διατυπωθούν ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με το αν ο...

Παρελθόν

 Ο ιός έχει ιστορία ήδη έναν χρόνο και πλέον από τότε που η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση λοίμωξης SARS-CoV-2 καταγράφτηκε στον κόσμο. Τα στοιχεία στις ΗΠΑ καταγράφουν ένα έτος με σχεδόν 30 εκατομμύρια...

Καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 από τα μεταλλαγμένα στελέχη  SARS-CoV-2 αυξάνονται στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα που αφορά στην επάρκεια προστατεύουν των εμβολίων για την COVID-19 έναντι αυτών των μεταλλάξεων.

...

Καθώς ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει την πανδημία του Κορωνοϊού SARS-Cov2, η επιστήμη προσπαθεί να δώσει έγκυρες και έγκαιρες απαντήσεις σε πολλά ζητήματα υψηλής σημασίας.

Ένα από αυτά είναι οι επιπτώσεις της λοίμωξης Covid 19 στα παιδιά....

Είναι πιο συχνές οι ανεπιθύμητες ενέργειες στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες;

Η απάντηση είναι ΝΑΙ, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατων μελετών που δημοσιεύθηκαν.

Εκφράζεται η υπόθεση ότι αυτό το φαινόμενο...

Τα νεότερα δεδομένα σχετικά με την παρακολούθηση ασθενών που νόσησαν, όπως καταγράφονται από μελέτες που γίνονται παγκοσμίως έχουν ως εξής:

Μία πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη με δείγμα 478 ασθενών (JAMA. Published online March 17, 2021. doi:...

Σε πρόσφατα δημοσιευμένο άρθρο στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό JAMAΥ αναλύονται σκέψεις και δεδομένα ως προς το αν η πανδημία COVID19 θα αποτελέσει μελλοντικά υποτροπιάζουσα εποχιακή λοίμωξη.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι υπάρχει...

Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε η έγκριση για επείγουσα χρήση του πρώτου εμβολίου COVID-19, που κατασκευάστηκε από την Pfizer-BioNTech από την αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)των ΗΠΑ.

Από τότε 2 ακόμη εμβόλια, της Moderna...