Συνεργασία ΕΟΔΥ με την Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τη συμμετοχή φοιτητών στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ)

Τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με την Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών συζήτησαν, σε συνάντησή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με τον Καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Γ΄ Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής κ. Κωνσταντίνο Συρίγο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας οι τελειόφοιτοι αλλά και οι 5ετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, θα μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία των διαγνωστικών ελέγχων για COVID -19 από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Συρίγος δήλωσε «Η σύμπραξη του ΕΟΔΥ με τη Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο πόσα πολλά και σημαντικά μπορούν να επιτευχθούν, όταν σκεφτόμαστε πέρα από την πεπατημένη. Αποδεικνύει έμπρακτα, ότι η Ιατρική Σχολή μπορεί να λειτουργεί με εξωστρέφεια και να έχει σε πρώτο πλάνο την κοινωνική προσφορά και τη συνεργασία με άλλους επιστημονικούς και εθνικούς φορείς.

Οι φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κλινικής και συμμετέχουν εθελοντικά στην στελέχωση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, ενώ θα συνοδεύονται και από στελέχη της Κλινικής. Έτσι θα τους δοθεί η ευκαιρία να ασκηθούν σε πραγματικές συνθήκες, να διδαχθούν στο πεδίο και να κατανοήσουν την κοινωνική διάσταση της επιστήμης που επέλεξαν να υπηρετήσουν».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.