Πρόσκληση σε εθελοντική εργασία

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε, η Γ’ Παθολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι εγκαταστημένη και λειτουργεί στο ΓΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», το οποίο αποτελεί το κύριο Νοσοκομείο αναφοράς για τη λοίμωξη COVID19. Στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για το επερχόμενο κύμα μαζικής νοσηρότητας στον γενικό πληθυσμό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας και έχοντας ήδη στις τάξεις της αρκετούς εθελοντές ιατρούς-νοσηλευτές-βιολόγους, η Γ΄ΠΠ απευθύνεται σήμερα στους τελειόφοιτους και απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που εκπαιδεύτηκαν στην Κλινική μας, σε προπτυχιακό ή/και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και την δέσμευση των υγειονομικών να την υπηρετούν από κάθε μετερίζι, ως δάσκαλός σας, απευθύνω έκκληση εάν κάποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην ομάδα των εθελοντών να επικοινωνήσει μαζί μας. Είναι αυτονόητο ότι η ενασχόλησή του θα είναι έξω από την «κόκκινη ζώνη». Κάθε συνεισφορά όμως, στην παρούσα φάση είναι εξαιρετικά χρήσιμη (ηλεκτρονική παραγγελία εργαστηριακών, διατήρηση και ενημέρωση ηλεκτρονικών φακέλων, τηλεφωνική ενημέρωση συγγενών κλπ.), προκειμένου να περιοριστεί το σύνδρομο εξάντλησης όσων είναι στην πρώτη γραμμή και να αντέξει το σύστημα υγείας στην ασύμμετρη πρόκληση που δέχεται.

Θεωρώ ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας να πλαισιώσουμε και να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίας υγείας της Κλινικής μας, που με προθυμία και αυταπάρνηση πρωτοστατούν στην μάχη που δίνουμε όλοι, ανεξάρτητα από την επαγγελματική σταδιοδρομία που ακολούθησε ο καθένας μας φεύγοντας από την Κλινική.

Το ειδικά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό των λοιμωξιολόγων της Κλινικής μας θα αναλάβει την εκπαίδευση και προστασία όλων των εθελοντών.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια παρακαλώ να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της Κλινικής στο email: sothos3rdpp@gmail.com και κάποιο στέλεχος της Κλινικής θα έρθει σε επαφή μαζί του.

Προσβλέπω στην θετική ανταπόκριση όλων και στη συνεργασία μας.

Φιλικά
O Δ/ντής της Γ’ΠΠ
Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος