Μάνη Μαρία

Όνομα: 
Μάνη Μαρία
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος

Η Μαρία Μάνη γεννήθηκε  το 1970.  Το  1987 εισήχθη στο τμήμα Ραδιολογίας Ακτινολογίας της ΣΕΥΠ Αθήνας, και αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της εισήχθη με κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 1999.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στην ιατρική ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο (2001-2007). Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου (2009-2011).

Eργάστηκε ως επιμελήτρια  στην  Β Ογκολογική Κλινική του Metropolitan Hospital (2015-2017), ως επικουρική επιμελήτρια της Β ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΚΑΤ (2012)  και  ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο τμήμα πυρηνικής ιατρικής του 6ου θεραπευτηρίου ΙΚΑ (1996-2001).  Παράλληλα υπήρξε εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ (2013-2014) κι εργάστηκε ως medical  advisor στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης  στην εταιρεία Medwork (2014-2016). Από το 2014 ως σήμερα, διατηρεί ιδιωτικό Πνευμονολογικό Ιατρείο στο Χαλάνδρι.

Από το 2018 είναι επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΠΑ με γνωστικό αντικείμενο «Πνευμονολογία – Καρκίνος Πνεύμονα» στην Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», με κλινικό έργο στην Ογκολογική Μονάδα της Κλινικής και  ερευνητικό έργο στο Τμήμα Διεθνών Κλινικών Μελετών. Στο πλαίσιο αυτό, παρακολουθεί το διετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (MSc) με τίτλο «Ογκολογία Θώρακα : Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση & Έρευνα».

Έχει λάβει μέρος σε σειρά Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Εκδηλώσεων, έχει δώσει πολυάριθμες ιατρικές παρουσιάσεις ενώ  έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά.

Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ) και της  European Respiratory Society (ERS).