Χαρπίδου Γ. Ανδριανή

Όνομα: 
Χαρπίδου Γ. Ανδριανή
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος
Προσωπικό στο: 
Ογκολογική Ημερήσια Νοσηλεία
Ιδιότητα: 
Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών

Η κα Ανδριανή Χαρπίδου αποφοίτησε από το Ράλλειο Λύκειο το 1987 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1994. Ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία στην 1η Πνευμονολογική Κλινική του ΝΝΘΑ «Σωτηρία». Στα πλαίσια της ειδικότητας εκπαιδεύτηκε στην βρογχοσκόπηση με συμμετοχή σε περισσότερες από 200 βρογχοσκοπήσεις και στην Εντατική Θεραπεία. Το 2002 έλαβε τον τίτλο της Πνευμονολογίας Φυματιολογίας. Το 2010 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών με «Άριστα» για την εργασία της «Παράγοντες Νεοαγγειογένεσης στο Μη Μικροκυτταρικό Καρκίνο του Πνεύμονα».

 Στην περίοδο 2002-2005 ήταν Επιστημονικός συνεργάτης της Ογκολογικής Μονάδας της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής και από το 2005 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007 ανέλαβε υπεύθυνη του Τμήματος κλινικών μελετών της Γ’ πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής.

Το 2007 έλαβε ειδική εκπαίδευση από το Vienna School Of Clinical Research στην ανάπτυξη κλινικών πρωτοκόλλων έρευνας («Scientific aspects on clinical trials and protocols development in Oncology»). Τον ίδιο χρόνο εκπαιδεύτηκε στην θωρακοσκόπηση στο School of Medicine at the University of Mediterranean in Marseille, Γαλλία, από τον Καθηγητή Philippe Astoul. Το 2014 έλαβε τον τίτλο του Educator της ACCP μετά από εξετάσεις. 

Έχει συμμετάσχει σε 80 κλινικές μελέτες που αφορούν την Ογκολογία Θώρακα. Είναι συγγραφέας 26 διεθνών δημοσιεύσεων, έχει συμμετοχή στην συγγραφή 6 κεφαλαίων σε διεθνή και ελληνικά Ιατρικά συγγράμματα, είναι συνεκδότης ενός ελληνικού συγγράμματος. Έχει συμμετάσχει 2 φορές στην επιτροπή αξιολόγησης υποτροφιών της ERS. Υπήρξε Συντονίστρια της Ομάδας Καρκίνου Πνεύμονα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας από το 2010-2014. Έχει συμμετάσχει σε πλειάδα Διεθνών και Εθνικών Συνεδρίων ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, πρόεδρος ή συντονιστής. Είναι μέλος της επιτροπής εκπαίδευσης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο « Καρκίνος Πνεύμονα: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση & Έρευνα» Είναι μέλος Διεθνών και Εθνικών επιστημονικών ομάδων όπως: της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), της European Respiratory Society (ERS), του American College of Chest Physicians (ACCP) και της International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC).

Τα ιδιαίτερα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τις Κλινικές Μελέτες στην Ογκολογία και την μεταφραστική έρευνα στον Καρκίνο του Πνεύμονα.