Γκιόζος Ιωάννης

Όνομα: 
Γκιόζος Ιωάννης
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος
Υπευθυνος/η στο: 
Ογκολογική Ημερήσια Νοσηλεία

Ο Ιωάννης Γκιόζος MD, PhD, FCCP είναι πτυχιούχος της Ιατρικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1994) και απέκτησε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας Πνευμονολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία” (1999-2004).

Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Διαμέσων Διάχυτων Πνευμονοπαθειών του Royal Brompton  and Harefield Hospital, Αγγλία (2004) και στην Πνευμονολογική Κλινική του University  College of London Hospital, Αγγλία (2005).

 Διατελεί ακαδημαϊκός υπότροφος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η Σωτηρία”. Είναι διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2015), συντονιστής της Ομάδας Εργασίας Καρκίνου Πνεύμονα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (2014-17), μέλος Ιατρικών Επιτροπών της Διεθνούς Ένωσης για την Μελέτη του Καρκίνου Πνεύμονα.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε σημαντικά διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο επιστημονικών άρθρων και μελετών σε διεθνή και ελληνικά ιατρικά συγγράμματα και περιοδικά με κύριο επιστημονικό πεδίο την Ογκολογία Θώρακα.