Δημακάκος Π. Ευάγγελος

Όνομα: 
Δημακάκος Π. Ευάγγελος
Ειδικότητα: 
Παθολόγος - Αγγειολόγος
Υπευθυνος/η στο: 
Πανεπιστημιακό Διατομεακό Αγγειολογικό Ιατρείο
Ιδιότητα: 
Πανεπιστημιακός Συνεργάτης

Ο Δρ. Ευάγγελος Δημακάκος αποφοίτησε από την Ελληνική Παιδεία το 1988 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Αγγειολογία στην Δ΄ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». Έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης στη θεραπεία του λεμφοιδήματος (Manual Lymph Drainage, Vodder Technique, and Complete Decongestive Therapy, MLD/CDT) στην Κλινική Foeldi (εξειδικευμένη Λεμφολογική κλινική) στην Γερμανία το 2005 και τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Αγγειολογίας (European Fellowship on Angiology/Vascular Medicine). Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2006 και το τίτλο του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αγγειολογίας-UEMS μετά από εξετάσεις (European Diploma in Angiology/Vascular Medicine) το 2012.

Εργάστηκε ως Αμ.Επιστημονικός συνεργάτης του Αγγειολογικής – Αγγειοχειρουργικής Μονάδας της Β΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής «Αρεταίειο» Νοσοκομείο από το 2005-2007. Από το 2006 είναι Επιστημονικός συνεργάτης ως Παθολόγος –Αγγειολόγος και υπεύθυνος του Αγγειολογικού Ιατρείου της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. Η Σωτηρία’ μετά από απόφαση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

 Ο Δρ.Ευάγγελος Δημακάκος είναι μέλος σε πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των International Union of Angiology, International Society of Lymphology (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), European Society of Lymphology (Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Ευρωπαϊκού Λεμφολογικού Τομέα), Ευρωπαϊκή Αγγειολογία- Vascular -Independent Research and Education- European Organisation (VAS), και Ιδρυτής της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας. Είναι Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (Reviewer) διεθνών ιατρικών περιοδικών και Μέλος Διαρκούς Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) 2 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι Επιμελητής και Συντάκτης διαφόρων Ιατρικών Τόμων και Κεφαλαίων και συγγραφέας σε πάνω από 50 διεθνείς δημοσιεύσεις. Συμμετέχει στη Εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής Σχολής στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. ‘Σωτηρία’ καθώς και σε ειδικευόμενους -ειδικευμένους ιατρούς. Συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα και έχει διοργανώσει ελληνικά και ξένα συνέδρια με σπουδαιότερο το 36Ο Ευρωπαϊκό Λεμφολογικό Συνέδριο. Επιπλέον έχει λάβει ελληνικά και ξένα βραβεία.