Δημακάκος Π. Ευάγγελος

Όνομα: 
Δημακάκος Π. Ευάγγελος
Ειδικότητα: 
Παθολόγος - Αγγειολόγος
Υπευθυνος/η στο: 
Πανεπιστημιακό Διατομεακό Αγγειολογικό Ιατρείο
Ιδιότητα: 
Πανεπιστημιακός Συνεργάτης

Ο Δρ. Ευάγγελος Δημακάκος αποφοίτησε από την Ελληνική Παιδεία το 1989 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Αγγειολογία στην Δ΄ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». Έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης στη θεραπεία του λεμφοιδήματος (Manual Lymph Drainage, Vodder Technique and Complete Decongestive Therapy, MLD/CDT) στην Κλινική Foeldi (εξειδικευμένη Λεμφολογική κλινική) στην Γερμανία το 2005 και τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Αγγειολογίας (European Fellowship on Angiology/Vascular Medicine) το 2006. Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Αγγειολογίας-UEMS μετά από εξετάσεις (EuropeanDiplomain Angiology/VascularMedicine) το 2012. Το 2019 απέκτησε τον τίτλο European fellow of Excellence in Vascular Medicine/AngiologyVAS-UEMS.

Εργάστηκε ως αμ. επιστημονικός συνεργάτης του Αγγειολογικής – Αγγειοχειρουργικής Μονάδας της Β΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής  στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο από το 2005-2007. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης ως παθολόγος –αγγειολόγος και υπεύθυνος του Αγγειολογικού Ιατρείου της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ « Η Σωτηρία»,  μετά από απόφαση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, του  πρώτου στην Ελλάδα Εκπαιδευτικού Αγγειολογικού Κέντρου (Angiology /VascularMedicine) αναγνωρισμένου από την UEMS. Από το 2012 είναι επισκέπτης καθηγητής στην Ιατρική Σχολή  στο Μπουένος Άιρες

 Ο Δρ.Ευάγγελος Δημακάκος είναι μέλος σε πολυάριθμες ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών στις οποίες είναι μέλος του Δ.Σ.,  όπως της International Society of Lymphology, της European Society of Lymphology (Αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Ευρωπαϊκού Λεμφολογικού Τομέα), της Ευρωπαϊκής Αγγειολογίας- Vascular –Independent Research and Education- European Organisation (VAS), της European Society for Vascular Medicine και Ιδρυτής της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας. Είναι εκπρόσωπος της UEMS για Vascular Medicine/Angiology.  Είναι Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (Reviewer)  και Μέλος Διαρκούς Συντακτικής Επιτροπής (EditorialBoard)  διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι Επιμελητής και Συντάκτης διαφόρων Ιατρικών Τόμων και Κεφαλαίων και συγγραφέας σε πάνω από 100 διεθνείς και ελληνικές δημοσιεύσεις.

Συμμετέχει στην εκπαίδευση φοιτητών της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής Σχολής στη Γ’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ ‘Σωτηρία’ καθώς και σε ειδικευόμενους -ειδικευμένους ιατρούς. Επιπλέον συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε διάφορα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστήμιου και των Πανεπιστημιακών κλινικών.Έχει διοργανώσει και προεδρεύσει σε  ελληνικά και ξένα συνέδρια με σπουδαιότερο το 36ο Ευρωπαϊκό Λεμφολογικό Συνέδριο. Επιπλέον έχει λάβει ελληνικά και ξένα βραβεία.