Καρακατσάνης Σταμάτης

Όνομα: 
Καρακατσάνης Σταμάτης
Ειδικότητα: 
Αιματολόγος
Προσωπικό στο: 
Αιματολογική Μονάδα
Ιδιότητα: 
Πανεπιστημιακός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ο  Σταμάτης Καρακατσάνης γεννήθηκε στην Εύβοια το 1980 και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαλκίδας το 1998 με βαθμό «Άριστα».
​​​​​​​Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» (8 10/62) το 2005.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία και στην Αιματολογία στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας και ειδικεύτηκε στην Αιματολογία στην Αιματολογική Κλινική - Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». Παράλληλα, ο κ. Καρακατσάνης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MSc) στην «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα» και υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τον Σεπτέμβριο του 2015 ολοκλήρωσε επιτυχώς και το Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (European Hematology Association - EHA), ενώ το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του έχει πιστοποιηθεί δις  (με βάση το European Hematology Curriculum) μετά από εξετάσεις υπό την αιγίδα της ΕΗΑ.

Σήμερα, ο ιατρός Σταμάτης Καρακατσάνης εργάζεται ως ακαδημαϊκός υπότροφος ΕΚΠΑ στο Αιματολογικό Τμήμα της Γ΄ Παν. Παθολογικής Κλινικής , στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», με πλήρη συμμετοχή σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της Κλινικής (κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο). Επιπλέον, ο κ. Καρακατσάνης είναι μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή τόσο επιστημονικών όσο και εκλαϊκευμένων άρθρων  που αφορούν αιματολογικά νοσήματα, αλλά και σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ιατρικά συνέδρια με την υποβολή προφορικών εργασιών, αναρτημένων ανακοινώσεων και ομιλιών.