Ημέρες Παθολογίας 2018

Πέμ, 15/03/2018 έως Σάβ, 17/03/2018
Ξενοδοχείο Golden Age - Αθήνα

Με ιδιαίτερη τίμη και χαρά σας καλωσορίζω στις «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» που για 27η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνει η Γ’ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, την 15η-17η Μαρτίου 2018, στο Ξενοδοχείο Golden Age.

Στο φετινό Επιστημονικό Πρόγραμμα το ενδιαφέρον στρέφεται στα προβλήματα της καθ’ημέραν κλινικής πράξης που γιατροί όλων των παθολογικών ειδικοτήτων καλούνται να επιλύσουν με στόχο την ανακούφιση των ασθενών. Η θεματολογία αφορά τόσο τη διάγνωση όσο και την αντιμετώπιση κλινικών προβλημάτων βασισμένη στις τελευταίες κατευ θυ - ντήριες οδηγίες και στις σύγχρονες κλινικές πρακτικές. Μέσα από τη συμμετοχή ιατρών όλων των ειδικοτήτων στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ο συγκερασμός αυτών, ώστε να επικρατήσει μια ενιαία και ολιστική προσέγγιση στην οποία κεντρική θέση κατέχει πάντα ο ασθενής.

Επιπλέον, φέτος για μια ακόμη χρονιά, συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα του συνεδρίου ομιλίες φοιτητών και ειδικευομένων γιατρών, με στόχο η γνώση και η εμπειρία να συναντήσει τον ενθουσιασμό και τη φρέσκια ματιά των νέων συναδέλφων που αποτελούν το μέλλον της ιατρικής κοινότητας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες νέους συναδέλφους, καθώς και τους συνεργάτες της Κλινικής που κάθε χρόνο συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό στο σχεδιασμό και την επιμέλεια των επιμέρους θεμάτων, ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο επιστημονικά πρόγραμμα ανάλογο των στόχων και επιδιώξεων της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής.

Επί 27 συναπτά έτη, η προσπάθεια για συνεχιζόμενη εκπαίδευση με αφορμή πάντα τη βελτίωση της ασκούμενης ιατρικής σε συνδυασμό με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλήτων, ιατρών όλων των ειδικοτήτων, ειδικευόμενων και φοιτητών έχουν καταστήσει τις «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» ένα σημαντικό ετήσιο γεγονός.

Με χαρά και ενθουσιασμό, λοιπόν, σας καλωσορίζω στις φετινές, 27ες «ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ» για ενημέρωση, προβληματισμό και δημιουργική κριτική.