Η ανθρωπότητα στην "εποχή των ιών" 2

Παρ, 05/05/2023 έως Σάβ, 06/05/2023
Golden Age - Αθήνα

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας καλωσορίζουμε στο 2ο Έτος «Η Ανθρωπότητα στην Εποχή των Ιών-Humankind in the Times of Viruses», το οποίο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στις 5 και 6 Μαΐου 2023, στο ξενοδοχείο Golden Age, στην Αθήνα. Το Συνέδριο διοργανώνεται από τη Γ΄ Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και το Ογκολογικό Κέντρο Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Πνεύμονα (ΟΚΙΒΕΕ).

Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς, σε φοιτητές ιατρικής καθώς και σε επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών που πάσχουν από ιογενείς λοιμώξεις τόσο στην πρωτοβάθμια υγεία όσο και στο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Με την ορμή που αποκτήσαμε από την πανδημία της COVID-19, το συνέδριο συνεχίζει τον δυναμικό του χαρακτήρα με συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό από όλες τις συναφείς ειδικότητες και με στόχο την παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς. Τη φετινή χρονιά το συνέδριο εμπλουτίστηκε με ένα Κλινικό Φροντιστήριο Εισαγωγής στην Κλινική Έρευνα που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει το διαβατήριο για τους νεότερους συναδέλφους για την ερευνητική διαδικασία.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου και σας καλωσορίζουμε σε μία εποικοδομητική επιστημονική συνάντηση.

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Κωνσταντίνος Ν. Συρίγος
Καθηγητής Παθολογίας & Ογκολογίας
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Γαρυφαλλιά Πουλάκου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων
Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Βησσαρία Σακκά
Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ