Στεφάνου Δήμητρα

Όνομα: 
Στεφάνου Δήμητρα
Ειδικότητα: 
Παθολόγος - Ογκολόγος
Ιδιότητα: 
Επιμελήτρια Β' (Επικ.)

Η κα. Στεφάνου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης το 2006 . Εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στη Θεραπευτική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ογκολογία στην Α’ Ογκολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» από το 2013 έως το 2017. Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014.

Από το 2008 ως το 2014 ήταν ενεργό μέλος της ερευνητικής ομάδας Χημικής Καρκινογένεσης & Γενετικής Τοξικολογίας [Διευθυντής Δρ. Σ. Κυρτόπουλος, Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών Και Βιοτεχνολογίας (ΙΒΕΒ), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)] και εργαζόταν ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της Θεραπευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το Σεπτέμβριο 2017 και μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας του Παθολόγου-Ογκολόγου, εργάζεται ως Επικουρική Επιμελήτρια Β’ στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία».

Η κα. Στεφάνου είναι αναγνωρισμένη ως Ογκολόγος από την European Society of Medical Oncology (ESMO) και μέλος της  Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Είναι συγγραφέας σε διεθνείς δημοσιεύσεις και έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με προφορικές ανακοινώσεις.