Μούτσος Μιχάλης

Όνομα: 
Μούτσος Μιχάλης
Ειδικότητα: 
Eιδικός Παθολόγος
Ιδιότητα: 
Ακαδημαϊκός υπότροφος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»

Ο Μιχάλης Μούτσος γεννήθηκε το 1977. Εισήχθη το 1995 με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και αποφοίτησε το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς (8.20). Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης (2002-2003) και ακολούθως τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Υγειονομικό Σώμα.

Από το 2005 έως το 2010 ειδικεύτηκε στην Ειδική Παθολογία στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ « Σωτηρία» και τον Ιούνιο 2010 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας. Το 2014 έλαβε με Άριστα (9.56) από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (M.Sc.) «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα». Το 2020 ολοκλήρωσε το κοινό διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (M.Sc.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων» με βαθμό Άριστα (9.56). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπάρχουν δημοσιεύσεις του σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε ιατρικά εγχειρίδια. Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής και ως μέλος προεδρείου. Μιλά άριστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά, γνωρίζει Η/Υ. Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Από το 2010 επιστημονικός συνεργάτης/ακαδημαϊκός υπότροφος στη Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» με κλινικά, ερευνητικά και εκπαιδευτικά καθήκοντα. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του Ογκολογικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιστημονικός υπεύθυνος εκπαίδευσης φοιτητών Ιατρικής και ερευνητής στο Τμήμα Διεθνών Κλινικών Μελετών.