Μούτσος Ιωάννη Μιχαήλ

Όνομα: 
Μούτσος Ιωάννη Μιχαήλ
Ειδικότητα: 
Eιδικός Παθολόγος
Ιδιότητα: 
Επιστημονικός Συνεργάτης, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ογκολογική Μονάδα Γ Πανεπιστ. Παθολογικής Κλινικής, ΓΝΑ «Η Σωτηρία»

Ο Μιχάλης Μούτσος γεννήθηκε το 1977. Απόφοιτος με Άριστα (198/11) του 3ου Λυκείου Χαλκίδας το 1995, εισήχθη την ίδια χρονιά με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Αποφοίτησε το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς (8.20). Εκπλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Κύμης (2002-2003) και ακολούθως τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Υγειονομικό Σώμα.

Από το 2005 έως το 2010 ειδικεύτηκε στην Ειδική Παθολογία στη Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΓΝΝΘΑ « Σωτηρία» και τον Ιούνιο 2010 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας. Το 2014 έλαβε με Άριστα (9.56) από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα».

Υπάρχουν δημοσιεύσεις του σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε ιατρικά εγχειρίδια. Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής και ως μέλος προεδρείου. Μιλά άριστα αγγλικά και πολύ καλά γαλλικά, γνωρίζει Η/Υ. Μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Από το 2010 επιστημονικός συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της ΓΠΠ του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» με κλινικά, ερευνητικά και διδακτικά καθήκοντα. Είναι υπεύθυνος Ογκολογικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επιστημονικός υπεύθυνος εκπαίδευσης 4ετών φοιτητών Ιατρικής και ερευνητής στο Τμήμα Διεθνών Κλινικών Μελετών.