Μητσογιάννη Μαρία

Όνομα: 
Μητσογιάννη Μαρία
Προσωπικό στο: 
Ογκολογική Ημερήσια Νοσηλεία

Η Μαρία Μητσογιάννη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2010. Μετά το τέλος των σπουδών της, συμμετείχε στις δραστηριότητες της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» ως επιστημονική συνεργάτης. Κατά το διάστημα 2012 - 2018 εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία στο νοσοκομείο Johanniter στο Duisburg και την Παθολογική Ογκολογία, Αιματολογία και Παρηγορική Ιατρική στο νοσοκομείο Marienhospital στο Düsseldorf Γερμανίας. Ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή της με Άριστα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2017.

Από το 2018 παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (MSc) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Καρκίνος Πνεύμονα: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση & Έρευνα», ενώ από το 2019 εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στην Ογκολογική Μονάδα της Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Είναι μέλος της European Society of Medical Oncology (ESMO), της International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC) και της Ομάδας Νέων Ελλήνων Ογκολόγων (ΟΝΕΟ). Είναι συγγραφέας σε διεθνείς δημοσιεύσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με προφορικές ανακοινώσεις.