Δημόπουλος Θ. Γεώργιος

Όνομα: 
Δημόπουλος Θ. Γεώργιος
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος
Ιδιότητα: 
Aν. Καθηγητής Eντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή Αθηνών, ΕΚΠΑ Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, ΓΝΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» και Β΄Κλινική Εντατικής Θεραπείας "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Ο Αν. Kαθηγητής Γεώργιος Θ. Δημόπουλος αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιώς το 1980 και από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986. Εκπαιδεύτηκε στην Πνευμονολογία, στην 8η Πνευμονολογική Κλινική του ΝΝΘΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" και στην Εντατική Θεραπεία στη Πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Νοσ. "ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ". Έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμά του με «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Εργάστηκε ως Επιμελητής του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) του ΓΝΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" απο το 1996 έως το 2006 και ακολούθως διορίστηκε ως Λέκτορας Εντατικής Θεραπείας στη Β΄Κλινική Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ERASME του UNIVERSITE LIBRE DE BRUXELLES απο το 1999 έως το 2001 όπου το τελευταίο έτος είχε έμμισθη θέση πανεπιστημιακού υποτρόφου με κλινικά και ερευνητικά καθήκοντα. Απο το 2015 με απόφαση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει παράλληλη απασχόληση στη Γ' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΓΝΑ "Η ΣΩΤΗΡΙΑ" με κλινικά, εκπαιδευτικά και ερευνητικά καθήκοντα.

Ο Αν. Καθηγητής Γεώργιος Δημόπουλος είναι μέλος σε πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, είναι σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής Επιστημονικών Περιοδικών (Reviewer) 35 διεθνών ιατρικών περιοδικών και Μέλος Διαρκούς Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) 8 διεθνών ιατρικών περιοδικών. Είναι Συντάκτης 1 Διεθνούς Ιατρικού Τόμου και συγγραφέας σε πάνω απο 260 Ελληνικές και Διεθνείς δημοσιεύσεις με πάνω από 3000 βιβλιογραφικές αναφορές.

Απο το 2006 έως το 2014 διετέλεσε εκλεγμένος πρόεδρος του τμήματος λοιμώξεων της Ευρωπαικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ESICM) και της Ευρωπαικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) ενω απο το 2012 αποτελεί μόνιμο μέλος -σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σε θέματα πανδημιών/ γρίπης/εμβολίων.