Βάσσος Δημήτρης

Όνομα: 
Βάσσος Δημήτρης
Ειδικότητα: 
Πνευμονολόγος
Προσωπικό στο: 
Ογκολογική Ημερήσια Νοσηλεία
Υπευθυνος/η στο: 
Βρογχολογικό Ιατρείο
Ιδιότητα: 
Πανεπιστημιακός Υπότροφος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Πειραιά το 1994 και εισήχθη το 1995 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από όπου αποφοίτησε το 2002 με βαθμό Λίαν Καλώς.

Από το 2006 ήταν ειδικευόμενος στην Πνευμονολογία – Φυματιολογία στην 9η Πνευμονολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», καθώς και στην Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου για το τμήμα εκπαίδευσης στην παθολογία και στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας.

Από το 2009 έως το 2011 παρακολούθησε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ογκολογία Θώρακος: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση & Έρευνα», από όπου αποφοίτησε το 2011 με βαθμό λίαν καλώς και την ίδια χρονιά  έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας.

Από το Νοέμβριο 2011 εργάζεται ως ακαδημαϊκός υπότροφος του Ε.Κ.Π.Α.  στην Ογκολογική Μονάδα της Γ Πανεπιστημιακής παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία». Είναι υπεύθυνος του βρογχολογικού ιατρείου, που βοηθάει στη διάγνωση και σταδιοποίηση ασθενών με καρκίνο πνεύμονα και ταυτόχρονα υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών « Ογκολογία Θώρακα: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση & Έρευνα».

Ο Δημήτριος Βάσσος είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) και της European Respiratory Society (ERS).